Olyan ember nem létezik aki ne szeretné a nutellát, csak olyan aki maximum a tejfehérje miatt nem eheti.Ezért elhoztam azt a receptet amivel tejfehérje érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Természetes a nutella helyett olyan mogyoró krémet használtam ami vegán :)
1ekolaj (elhagyható)ettől sokkal puhább és szaftosabb lesz
Nutellás- Vaniliás krém
5dl növényi tej
1csomaggluténmentes vanilia puding por
1-2ek VEGÁN nutella
1ekwise pasta 5x édesítő vagy 30 gr cukor
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra és előkészítjük a tortaformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk, kilisztezzük. Válasszuk külön a tojásfehérjét és a sárgáját.
Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből a sóval, majd adjuk a Wise Food 5xÉdest vagy a cukrot, a vizet, és az olajat a tojássárgákhoz, majd habosítsuk ki.
A habos sárgájához ezután keverjük az olajat. Ezután dolgozzuk el benne csomómentesre a lisztekeveréket. Szitálva!
Végül óvatosan, forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot, ügyelve, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
A sütőformába öntjük és alsó-felső programon 20-30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: A növényi tej egy részét lábosban melegíteni kezdjük. Majd a puding port a hideg tejjel kikeverjük.
Amikor a tej meleg, összeöntjük a két folyadékot és sűrű krémet főzünk belőle.
A krém egyik felét kivesszük és belekeverjük a "nutellát".
Ha a torta megsült, minimális pihentetés után rá öntjük a nutellás krémet. Egy picit érdemes várni utána, majd a sima vanilia krémet is RÁKANALAZZUK.1 napra hűtőben tároljuk, majd tálalásnál kakaóporral szórjuk meg a tetejét :)