Gluténmentes Nutellás- Vanília krémes torta

Olyan ember nem létezik aki ne szeretné a nutellát, csak olyan aki maximum a tejfehérje miatt nem eheti.
Ezért elhoztam azt a receptet amivel tejfehérje érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Természetes a nutella helyett olyan mogyoró krémet használtam ami vegán 🙂
Adag 8

Hozzávalók
  

Piskóta

  • 100 gramm Wise Food Piskóta lisztkeverék
  • 15 gramm Wise Food 5x Édes
  • 4 db tojás
  • 20 gramm víz
  • 2 gramm
  • 1 ek olaj (elhagyható) ettől sokkal puhább és szaftosabb lesz

Nutellás- Vaniliás krém

  • 5 dl növényi tej
  • 1 csomag gluténmentes vanilia puding por
  • 1-2 ek VEGÁN nutella
  • 1 ek wise pasta 5x édesítő vagy 30 gr cukor

Elkészítés
 

  • Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra és előkészítjük a tortaformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk, kilisztezzük. Válasszuk külön a tojásfehérjét és a sárgáját.
  • Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből a sóval, majd adjuk a Wise Food 5xÉdest vagy a cukrot, a vizet, és az olajat a tojássárgákhoz, majd habosítsuk ki.
  • A habos sárgájához ezután keverjük az olajat. Ezután dolgozzuk el benne csomómentesre a lisztekeveréket. Szitálva!
  • Végül óvatosan, forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot, ügyelve, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
  • A sütőformába öntjük és alsó-felső programon 20-30 percig sütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet: A növényi tej egy részét lábosban melegíteni kezdjük. Majd a puding port a hideg tejjel kikeverjük.
  • Amikor a tej meleg, összeöntjük a két folyadékot és sűrű krémet főzünk belőle.
  • A krém egyik felét kivesszük és belekeverjük a "nutellát".
  • Ha a torta megsült, minimális pihentetés után rá öntjük a nutellás krémet. Egy picit érdemes várni utána, majd a sima vanilia krémet is RÁKANALAZZUK.
    1 napra hűtőben tároljuk, majd tálalásnál kakaóporral szórjuk meg a tetejét 🙂

Megjegyzések

Kulcsszavak cukormentes, egészséges, gluténmentes, GMO mentes, kakaó, szójamentes, tartósítószer mentes, tejfehérjementes, tejmentes, tojasvanbenne, vega, wisepasta